Prancūziška klasikinė svogūnų sriuba

Išgirdus prancūziškos klasikinės svogūnų sriubos pavadinimą, gali pasirodyti, kad sriuba nėra labai gardi, juk svogūnus mėgstame tikrai ne visi, tačiau paragavus šios sriubos nuomonė pasikeis akimirksniu! Dalinamės šios sriubos receptu! 


6 porcijoms reikės:

  • 50 g sviesto
  • 1,2 kg svogūnų, perpjautų pusiau ir supjaustytų plonomis juostelėmis
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 2 skiltelės susmulkintų česnakų
  • 3 šakelės čiobrelių
  • 1 lauro lapas
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 1 šaukštelis grūstų juodųjų pipirų
  • 2 šaukšteliai miltų
  • 180 ml sauso baltojo vyno
  • 2 litrai jautienos sultinio
  • 1-2 šaukšteliai sherry acto arba balzamiko acto

 

Patiekimui:

  • 6 storos riekės prancūziškos bagetės
  • 1 skiltelė česnako
  • 250 g Gruyere arba Emmental sūrio
  • 2 šaukštai sutarkuoto Parmigiano-Reggiano sūrio

 

Gaminame:

1. Ištirpinti sviestą dideliame puode storu dugnu. Suberti svogūnus, pabarstyti šaukšteliu cukraus ir kepinti juos 20 minučių, dažnai maišant.

2. Suberti smulkintus česnakus, čiobrelius, lauro lapą, druską ir grūstus pipirus. Toliau kepinti svogūnus, rečiau maišant, ant labai nedidelės ugnies, kepinti 1,5 valandos. Kaskart maišant stengtis nugramdyti prie dugno prikepusius svogūnus ir sumaišyti juos su visa mase – tai suteiks ypatingo skonio sriubai! Tinkamai iškepę svogūnai po ilgo kepimo laiko bus sukritę į "košelę" ir turės gelsvai rudą spalvą. 

3. Įberti miltus, nuolat maišant pakepinti minutę. Tuomet padidinti kaitrą, supilti vyną ir maišyti mentele, kad viskas kas prilipo prie puodo dugno nusigramdytų. Tuomet supilti sultinį, užvirinti, sumažinti ugnį ir virti uždengtame puode 45 minutes. 

4. Nukelti nuo ugnies, įmaišyti sherry actą arba balzamiko actą (pagal skonį), paragauti, įberti daugiau druskos ir pipirų, jeigu trūksta. 

5. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Prancūziškos bagetės riekes kepti orkaitėje apie 10 minučių arba kol jos taps visiškai traškios, apskrudusios. Išimti iš orkaitės ir abi puses įtrinti perpjauta česnako skiltele. Ant kiekvienos riekės uždėti gausiai sūrio ir dar įdėti į orkaitę, kad sūris visiškai išsilydytų.

6. Supilti labai karštą sriubą į dubenėlius, į kiekvieną dėti po paruoštą riekę batono su sūriu, pabarstyti tarkuotu Parmigiano sūriu ir patiekti iš karto, leidžiant skrebučiui lėtai suminkštėti, prisigerti sriubos skysčio.

7. Taip pat, paskutinėje stadijoje galima sriubą užkepti. Tokiu atveju okaitę reikėtų įkaitinti iki 200 laipsnių. Kepimo skardą iškloti pergamentiniu popieriumi arba aliuminio folija. Sriubą išpilstyti į dubenėlius, česnaku įtrintus skirebučius (be išlydyto sūrio) įdėti į kiekvieną dubenėlį, ir visą dubenėlių viršų padengti tarkuoto sūrio (abiejų mišiniu) drožlėmis arba plonomis sūrio juostelėmis. Pašauti į orkaitę ir kepti apie 15 minučių arba kol sūris visiškai išsilydys, burbuliuos ir patamsės.


SKANAUS! 

Vilkite vėliavą į norimą vietą žemėlapyje
OK
Lankytojų patogumui, norint teikti asmeninę informaciją, įsiminti asmeninius pageidavimus ir svetainės nustatymus, mūsų svetainėje naudojami slapukai ir kitos panašios technologijos. Norėdami naudotis svetaine, turite patvirtinti savo sutikimą naudoti nurodytas technologijas. Išsamiau
Sutinku